INTREBARI SI RASPUNSURI

 • Intrebari frecvente

 • Sunt obligatorii serviciile de Protectia Muncii - S.S.M. ?

  Conform Legii 319/2006, Capitolul III,  Angajatorul are obligatia de a asigura securitatea si sanatatea lucratorilor in toate aspectele legate de munca:
  a) asigurarea securitatii si protectia sanatatii lucratorilor;
  b) prevenirea riscurilor profesionale;
  c) informarea si instruirea lucratorilor;
  d) asigurarea cadrului organizatoric si a mijloacelor necesare securitatii si sanatatii in munca.

  Se pot externaliza serviciile de Protectia Muncii - S.S.M.?

  Serviciile de Protectia Muncii – S.S.M. se pot externaliza, insa Angajatorul nu este exonerat de responsabilitatile sale in acest domeniu.

  Cat ma costa externalizarea serviciilor de S.S.M.-P.S.I.?

  Costul intocmirii documentatiei si al serviciilor de S.S.M.-P.S.I. variaza in functie de domeniul de activitate al firmei, numarul de angajati si fluctuatia de personal. Poti solicita o oferta personalizata accesand sectiunea de contact.

  Cum procedez daca avem angajari noi intre doua instruiri consecutive?

  In cazul in care societatea Dvs. urmeaza sa faca angajari este necesara informarea cu cateva zile inainte a serviciului extern de S.S.M.-P.S.I. intrucat, conform legislatiei, este  obligatoriu ca angajatii sa fie instruiti incepand cu prima zi de activitate.

  Care sunt riscurile la care ma supun daca incalc legislatia?

  Neluarea vreuneia dintre masurile legale de securitate si sanatate in munca de catre persoana care avea indatorirea de a lua aceste masuri, daca se creeaza un pericol grav si iminent de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 2 ani sau cu amenda.

  Cum decurge un control I.T.M.?

  Un Inspector de Munca al I.T.M. solicita prezenta unui reprezentant al societatii in cauza la Inspectoratul Teritorial de Munca cu documentele solicitate de acesta sau acelasi Inspector de Munca se poate deplasa la sediul societatii/punct de lucru pentru un control inopinant. Click aici pentru a consulta lista de documente necesare si sanctiunile aferente.

  Se poate prezenta SSM Group la controlul I.T.M. in locul reprezentantului societatii vizate?

  Fara niciun cost suplimentar, in baza unei imputerniciri semnata de catre administratorul societatii/persoana imputernicita, un reprezentant al S.E.P.P. – SSM Group Team SRL se poate prezenta la controlul I.T.M. Descarca de aici modelul de imputernicire.

 • Ai o alta intrebare ?

  Suna acum la 0722.914.119 sau mail la office@ssmgroup.ro

  intrebari ssm